szukaj

poniedziałek, 10 marca 2025

Zaproszenie na szkolenie #HygieneConnect

 Płyty warstwowe wzbogacone o rdzenie z wełny mineralnej i poliuretanowe spotykamy najczęściej na obiektach budowlanych.
Mailing nieczytelny? Zobacz w przeglądarce 

ORGANIZATORZY:

  • Data szkolenia | 8.04.2025
  • Miejsce szkolenia | Ibis Styles Kraków East,
    ul. Bulwarowa 35A, Kraków

PROJEKTOWANIE I BUDOWA HIGIENICZNYCH POSADZEK W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM

GŁÓWNE ZAGADNIENIA, KTÓRE ZOSTANĄ OMÓWIONE PODCZAS SZKOLENIA:

  • Kontekst projektowania posadzek i systemów odwadniania w zakładach przetwórczych
  • Główne cechy konstrukcyjne posadzki w przemyśle spożywczym
  • Wymagania dla działania systemów odwadniania 
  • Czyszczenie i dezynfekcja: procesy czyszczenia środowiska (Open Plant Cleaning)
    i procesy CIP 
  • Specyficzne procedury czyszczenia i dezynfekcji posadzki i systemów odwadniania

Ryzyka mikrobiologiczne:

  • Ryzyka mikrobiologiczne i ich wpływ na jakość oraz bezpieczeństwo żywności
  • Szczegóły higienicznego projektowania systemów odwadniania
  • Szczegóły projektowania fug

PROWADZĄCY

Michał Wiśniewski

Menadżer Produktu | Systemy
Odwodnień Budynków
i Separatory w ACO Poland

Janusz Banera

Menadżer ds. TechnicznoMarketingowych
w Sika Poland

Artur Kryza

Sector Specialist
w Diversey Polska

Absolwent Ochrony Środowiska oraz Inżynierii Środowiska na SGGW
w Warszawie. Posiada doświadczenie
w wymiarowaniu urządzeń oczyszczania ścieków,  projektowaniu higienicznym, systemach odwodnień budynków oraz zaawansowanych metodach separacji zanieczyszczeń od wód opadowych.

Ekspert z doświadczeniem w Polsce i za granicą jako kierownik budów.  Specjalizuje się
w posadzkach żywicznych oraz powłokach z żywic reaktywnych
i cementowo-
-polimerowych.

Specjalista z blisko
20-letnim doświadczeniem w firmie Diversey. Od 10 lat związany z zespołem Knowledge-Based Services, gdzie koncentruje się na rozwiązywaniu problemów  mikrobiologicznych w produkcji spożywczej. Członek grupy roboczej EHEDG.

dr Sylwia Bonin

Doktor technologii żywności, niezależny ekspert z zakresu winiarstwa i mikrobiologii żywności. Swoją pracę doktorską obroniła na Wydziale Technologii Żywności SGGW, gdzie przez lata pracowała w Katedrze Biotechnologii
i Mikrobiologii Żywności. Posiada doświadczenie w pracy
w browarze, zdobyte podczas pisania pracy magisterskiej na UMK w Toruniu. Jako biegły sądowy przygotowuje opinie
z zakresu mikrobiologii żywności oraz produkcji i jakości wyrobów winiarskich. Współpracuje z producentami win
i cydrów, wspierając ich w tworzeniu wysokiej jakości produktów. Na potrzeby MRiRW opracowała pierwszą  charakterystykę dwóch polskich regionów winiarskich. Ponadto, jest redaktorem naukowym polskiego wydania książki Yair Margalit „Technologia produkcji wina" oraz autorem i współautorem publikacji naukowych.

PROGRAM

BLOK 1

  • 10:00 - 10:10 Otwarcie wydarzenia
    i wprowadzenie do programu | ACO Tomasz Lizun
  • 10:10 - 10:40 Kontekst projektowania i budowy posadzki oraz systemów odwadniania pod kątem higieny
    w zakładach przetwórczych | SIKA Janusz Banera
  • 10:40 - 11:00 Główne cechy konstrukcyjne posadzki w przemyśle
    spożywczym | SIKA Janusz Banera
  • 11:00 - 12:00 Wymagania projektowe odpowiedniego działania systemów odwadniania w przemyśle spożywczym
    Aspekty higieniczne
    i procesy czyszczenia środowiska (Open Plant Cleaning) w tym procesy CIP | ACO Michał Wiśniewski
  • 12:00 - 12:45 Wpływ higienicznych systemów odwodnienia na
    zmniejszenie liczby mikroorganizmów w miejscach, gdzie produkowana jest żywność | Diversey Artur Kryza
  • 12:45 - 13:00 Przerwa

BLOK 2

  • 13:00 - 13:30 Ryzyko mikrobiologiczne i jego wpływ na jakość oraz bezpieczeństwo żywności | dr Sylwia Bonin
  • 13:30 - 13:50 Szczegóły higienicznego projektowania
    systemów odwadniania dla przemysłu spożywczego | ACO
    Michał Wiśniewski
  • 13:50 - 14:20 Szczegóły projektowania połączeń miedzy
    posadzką a odwodnieniem | SIKA Janusz Banera
  • 14:20 - 14:45 Pokaz praktyczny Diversey – omówienie procesu
    higienicznego czyszczenia posadzek
  • 14:45 Lunch
  • 15:15 Podsumowanie, sesja Q&A. Rozdanie certyfikatów
    Zakończenie ok. 15:30

Rejestracja:

Zarezerwuj swoje miejsce już dziś, ponieważ ilość uczestników jest ograniczona. Kliknij poniżej, aby się zarejestrować (rejestracja bezpłatna).

Rejestracja uczestników | #Hygiene Connect

Niniejszy e-mail reklamowy wysłany został przez Grupę MEDIUM (właściciel portali: RynekInstalacyjny.pl, Administrator24.info, elektro.info.pl, EkspertBudowlany.pl, IZOLACJE.com.pl) z siedzibą w Warszawie, ul. Karczewska 18, zgodnie z regulaminem i na zlecenie SIKA.

Dane osobowe są przetwarzane zgodnie z wytycznymi polityki prywatności oraz z Ustawą o ochronie danych osobowych Dz.U. 2018 poz. 1000 z dnia 10 maja 2018 r. W sprawach związanych z Ochroną Danych Osobowych prosimy kontaktować się na adres odo@medium.media.pl

Administratorem Państwa danych osobowych jest Grupa MEDIUM Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K., nr KRS: 0000537655, z siedzibą w 04-112 Warszawa, ul. Karczewska 18, tel. +48 22 810-21-24, właściciel strony www.izolacje.com.pl.

Wypisz się

Sent by MailerLite

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz