| - Data szkolenia | 8.04.2025
- Miejsce szkolenia | Ibis Styles Kraków East,
ul. Bulwarowa 35A, Kraków | | | | PROJEKTOWANIE I BUDOWA HIGIENICZNYCH POSADZEK W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM | | | | GŁÓWNE ZAGADNIENIA, KTÓRE ZOSTANĄ OMÓWIONE PODCZAS SZKOLENIA: | | | | - Kontekst projektowania posadzek i systemów odwadniania w zakładach przetwórczych
- Główne cechy konstrukcyjne posadzki w przemyśle spożywczym
- Wymagania dla działania systemów odwadniania
- Czyszczenie i dezynfekcja: procesy czyszczenia środowiska (Open Plant Cleaning)
i procesy CIP - Specyficzne procedury czyszczenia i dezynfekcji posadzki i systemów odwadniania
| | - Ryzyka mikrobiologiczne i ich wpływ na jakość oraz bezpieczeństwo żywności
- Szczegóły higienicznego projektowania systemów odwadniania
- Szczegóły projektowania fug
| | | | Michał Wiśniewski Menadżer Produktu | Systemy Odwodnień Budynków i Separatory w ACO Poland | | Janusz Banera Menadżer ds. TechnicznoMarketingowych w Sika Poland | | Artur Kryza Sector Specialist w Diversey Polska | | | | | Absolwent Ochrony Środowiska oraz Inżynierii Środowiska na SGGW w Warszawie. Posiada doświadczenie w wymiarowaniu urządzeń oczyszczania ścieków, projektowaniu higienicznym, systemach odwodnień budynków oraz zaawansowanych metodach separacji zanieczyszczeń od wód opadowych. | | Ekspert z doświadczeniem w Polsce i za granicą jako kierownik budów. Specjalizuje się w posadzkach żywicznych oraz powłokach z żywic reaktywnych i cementowo- -polimerowych. | | Specjalista z blisko 20-letnim doświadczeniem w firmie Diversey. Od 10 lat związany z zespołem Knowledge-Based Services, gdzie koncentruje się na rozwiązywaniu problemów mikrobiologicznych w produkcji spożywczej. Członek grupy roboczej EHEDG. | | | | dr Sylwia Bonin | | Doktor technologii żywności, niezależny ekspert z zakresu winiarstwa i mikrobiologii żywności. Swoją pracę doktorską obroniła na Wydziale Technologii Żywności SGGW, gdzie przez lata pracowała w Katedrze Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności. Posiada doświadczenie w pracy w browarze, zdobyte podczas pisania pracy magisterskiej na UMK w Toruniu. Jako biegły sądowy przygotowuje opinie z zakresu mikrobiologii żywności oraz produkcji i jakości wyrobów winiarskich. Współpracuje z producentami win i cydrów, wspierając ich w tworzeniu wysokiej jakości produktów. Na potrzeby MRiRW opracowała pierwszą charakterystykę dwóch polskich regionów winiarskich. Ponadto, jest redaktorem naukowym polskiego wydania książki Yair Margalit „Technologia produkcji wina" oraz autorem i współautorem publikacji naukowych. | | | | | BLOK 1 - 10:00 - 10:10 Otwarcie wydarzenia
i wprowadzenie do programu | ACO Tomasz Lizun - 10:10 - 10:40 Kontekst projektowania i budowy posadzki oraz systemów odwadniania pod kątem higieny
w zakładach przetwórczych | SIKA Janusz Banera - 10:40 - 11:00 Główne cechy konstrukcyjne posadzki w przemyśle
spożywczym | SIKA Janusz Banera - 11:00 - 12:00 Wymagania projektowe odpowiedniego działania systemów odwadniania w przemyśle spożywczym
Aspekty higieniczne i procesy czyszczenia środowiska (Open Plant Cleaning) w tym procesy CIP | ACO Michał Wiśniewski - 12:00 - 12:45 Wpływ higienicznych systemów odwodnienia na
zmniejszenie liczby mikroorganizmów w miejscach, gdzie produkowana jest żywność | Diversey Artur Kryza - 12:45 - 13:00 Przerwa
| | BLOK 2 - 13:00 - 13:30 Ryzyko mikrobiologiczne i jego wpływ na jakość oraz bezpieczeństwo żywności | dr Sylwia Bonin
- 13:30 - 13:50 Szczegóły higienicznego projektowania
systemów odwadniania dla przemysłu spożywczego | ACO Michał Wiśniewski - 13:50 - 14:20 Szczegóły projektowania połączeń miedzy
posadzką a odwodnieniem | SIKA Janusz Banera - 14:20 - 14:45 Pokaz praktyczny Diversey – omówienie procesu
higienicznego czyszczenia posadzek - 14:45 Lunch
- 15:15 Podsumowanie, sesja Q&A. Rozdanie certyfikatów
Zakończenie ok. 15:30 | | | | Zarezerwuj swoje miejsce już dziś, ponieważ ilość uczestników jest ograniczona. Kliknij poniżej, aby się zarejestrować (rejestracja bezpłatna). | | | | | Niniejszy e-mail reklamowy wysłany został przez Grupę MEDIUM (właściciel portali: RynekInstalacyjny.pl, Administrator24.info, elektro.info.pl, EkspertBudowlany.pl, IZOLACJE.com.pl) z siedzibą w Warszawie, ul. Karczewska 18, zgodnie z regulaminem i na zlecenie SIKA.
Dane osobowe są przetwarzane zgodnie z wytycznymi polityki prywatności oraz z Ustawą o ochronie danych osobowych Dz.U. 2018 poz. 1000 z dnia 10 maja 2018 r. W sprawach związanych z Ochroną Danych Osobowych prosimy kontaktować się na adres odo@medium.media.pl
Administratorem Państwa danych osobowych jest Grupa MEDIUM Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K., nr KRS: 0000537655, z siedzibą w 04-112 Warszawa, ul. Karczewska 18, tel. +48 22 810-21-24, właściciel strony www.izolacje.com.pl. | | | | Wypisz się | | | | |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz